JCI România a adoptat și implementat de-a lungul timpului programe tradiționale JCI, dar a și dezvoltat programe personalizate, printr-o analiză prealabilă a nevoilor comunităților locale. Dintre programele internaționale amintim: TOYP (The JCI Ten Outstanding Young Persons of the World Program) – implementat in București și Buzău, CYEA (The JCI Creative Young Entrepreneur Award) – implementat în București, BBP (JCI Best Business Plan Competition) – implementat în București, Campionate de Public Speaking si Debating, precum si evenimente de business networking (de tipul BNE) – implementate in toate organizațiile locale din România.
În 2015, JCI Constanța, organizație membră a federației JCI România, a obținut la Istanbul, în cadrul secțiunii Awards – Conferința Europeană JCI, premiul „Most Outstanding Local Organization” din Europa, pentru întreaga activitate desfășurată, proiecte, programe, evenimente și implicare în comunitate.
Pentru o vizualizare a evenimentelor locale, naționale și internaționale, accesați secțiunea Calendar.

TOYP

The Outstanding Young Person of the year (TOYP) – acordat unor tineri cu merite deosebite din 10 domenii: – economie-afaceri-antreprenoriat, – politic-legal-guvernamental, – academic, – cultural, – moral-protejare mediu, – protecţia copiilor-pace-drepturile omului, – umanitar-voluntariat, – ştiinţific-tehnic, – auto-depăşire, – inovaţii medicale. JCI TOYP are ca scop recunoașterea în mod oficial a tinerilor care excelează în domeniile lor de activitate și care crează schimbări pozitive în comunitate. Prin recunoașterea acestor tineri, JCI amplifică importanța liderilor responsabili social în această lume. Poveștile lor de success care implică cercetare, determinare și ingeniozitate servesc drept modele tinerilor, inspiră spre crearea de lideri mai buni, și spre dezvoltarea unor societăți mai bune. Din 1983, JCI a premiat în jur de 300 de persoane din 57 de națiuni. Printre câștigători se numără personalități bine cunoscute ca: John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan, Wayne Gretzky și mulți alții, toți fiind premiați înainte de vârsta de 40 și înainte de a fi atins o notorietate internațională. În fiecare an, în cadrul Congresului mondial JCI, tinerii selectați în competițiile naționale, care au aplicat în competiția internațională sunt evaluați de un juriu, cu scopul desemnării câștigătorilor. Prin această competiție, ideile și inițiativele locale sunt premiate și devin vizibile internațional, constituind sursă de inspirație pentru cetățenii activi din întreaga lume.

JCI Nothing But Nets

La fiecare 60 de secunde o persoană moare de malarie, ceea ce înseamnă mai mult de un milion de decese în fiecare an. Marea majoritate a deceselor au loc în Africa, unde malaria este principala cauză de deces în rândul copiilor. Dar, viețile omenești nu sunt singurele costuri plătite de comunitățile africane. Malaria ține copiii departe de școală, epuizează resursele medicale, iar efectul îmbolnăvirilor generează costuri anuale de 12 miliarde de $. Prin programul “Nothing But Nets”, o inițiativă a Națiunilor Unite (UN), milioane de vieți din Africa au fost salvate prin idea simplă de a oferi familiilor cu copii plase pentru paturi tratate cu insecticid, cu acțiune îndelungată. Ca partener în programul “Nothing but Nets”, JCI ruleaza o campanile prin intermediul căreia, membrii JCI colectează fonduri pentru un milion de plase de pat și se implică în educarea copiilor și a familiilor lor în Africa, cu privire la utilizarea corectă a plaselor. Aflați mai multe despre campanie și modul în care puteți trimite o plasă pentru a salva o viață: http://www.jci.cc/nothingbutnets

JCI Business Networking Event
Scopul sau constă în facilitarea relațiilor de afaceri în mediul de afaceri din România.
Este conceput și organizat ca un eveniment de “fast networking”: timp de 2 ore, 16-24 de oameni de afaceri, din domenii diferite, interacționează pentru a identifica oportunități de afaceri.

Campionatul Mondial de Dezbateri JCI, sponsorizat de Presedintele JCI din 1963, Eric H. Stevenson

La Conferințele Zonale JCI și la Congresul Mondial JCI, echipele naționale formate din câte trei membrii JCI cu abilități de a dezbate sunt provocate într-o competiție internațională cu subiecte special alese care să susțină mesajul de responsabilitate socială, care să promoveze idei pentru soluționarea conflictelor, să promoveze egalitatea în drepturi și respectarea diferențelor. Organizațiile locale JCI din România organizează periodic sesiuni de dezbateri , cu intenția de a antrena membrii JCI în exprimarea opiniilor argumentate, în susținerea ideilor, precum și în implicarea în deciziile comunităților locale.

Campionatul Mondial de Public Speaking JCI

Campionatul Mondial de Public Speaking JCI oferă membrilor o oportunitate unică de a-și exercita și de a-și prezenta abilitățile de oratorie și de a împărtăși ideile cu privire la probleme locale, naționale sau globale importante. Concursul de discursuri provoacă participanții din întreaga lume să-și exprime ideile creative într-un mod clar și captivant. Oratoria este o abilitate critică a unui lider, care poate motiva oamenii spre schimbare pozitivă. Câștigatorii din competițiile locale, pot participa la campionatul național, apoi la cel zonal, faza finală a competiției desfășurându-se în cadrul Congresului Mondial anual.