Federația Junior Chamber International România a fost întemeiată în 2003 și este alcătuită în prezent din organizațiile locale JCI BucureștiJCI ConstanțaJCI TimișoaraJCI ClujJCI IașiJCI Târgu-Mureș și JCI Suceava. Cu peste 200 de membri activi, la nivel național, organizația are ca scop implicarea tinerilor activi cu vârste cuprinse între 18 – 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv în comunități. JCI România este membră cu drepturi depline a organizației Junior Chamber Internațional.

Activ din 2002, JCI București este locul unde antreprenorii, managerii, freelancerii se implică activ în proiecte bazate pe antreprenoriat, dezvoltarea personală și comunitate. Creem un impact în industria de afaceri încurajând antreprenorii și le oferim acces către resursele comunității noastre. Proiectele cheie în organizația noastră sunt: Business pe bicicletă care are ca scop încurajarea tinerilor să folosească bicicletă în oraș; JCI Tineri Antreprenori unde au loc training-uri pentru start-up-uri; Business Target Club – teme importante din economie și antreprenoriat sunt dezbătute aici.

Președinte JCI București 2023: Alexandru Teodorescu
Website: www.jcibucuresti.ro

Organizația locală JCI Constanța a fost înființată în 2002, dar activitatea a început să crească din 2010 oferind tinerilor șansa de a-și dezvolta calitățile de lideri, spiritul colegial și pe cel de întreprinzător. Obiectivele promovate sunt dezvoltarea economică în toate formele sale, promovarea înțelegerii și cooperării între oameni, dezvoltarea capacității de asumare a responsabilităților civice și umane. Dedicați să întreprindă acțiuni de bază în comunitatea locală, membrii JCI Constanța dezvoltă proiecte precum: Alături de Medici, Peace is Possible, JCI Play 4×4, Spring Networking Event, Teen EDU, Clubul de Carte JCI, Public Speaking, Sesiuni de Debate, Atelierul Zânelor, Campanii Umanitare.

Președinte JCI Constanța 2023: Alexandra Manea
Website: www.jciconstanta.ro

JCI Cluj este una dintre cele mai mari și mai active organizații locale JCI din România. Ne unește dorința de implicare, formare continuă și ideea de a aduce schimbări pozitive în comunitatea clujeană. Ne place să credem că nu există vreo limită și că atâta vreme cât există dorință de implicare activă, orice proiect poate prinde contur.

FoodWasteCombate, proiectul național care luptă împotriva risipei alimentare, a pornit din JCI Cluj și a ajuns să producă reale schimbări atât în comportamentul cetățenilor, cât și în industria alimentară. De asemenea, anii trecuți am mers cu bicicletele spre birou în Ride2Work și am testat lumea business-ului prin Start în afaceri by JCI.

În prezent ajutăm copiii din medii defavorizate să aibă acces la echipamente electronice în cadrul “Tech It Out”, punem umărul pentru a avea un mediu mai sănătos prin inițiativa “Tu ce respiri?” și aducem în fața comunității oameni speciali, cu inițiative cât mai diverse, în cadrul evenimentelor pe care le organizăm.

Președinte JCI Cluj 2023: Carmen Petrovici
Website: www.jcicluj.ro

JCI Iași este o organizație formată din tineri antreprenori și profesioniști în activitățile lor precum manageri, directori de vânzări, consultanți, jurnaliști, directori de resurse umane, economiști, profesioniști în industria IT.
Membrii JCI Iași plănuiesc și implementează proiecte care aduc schimbări pozitive în comunitatea locală sau chiar la nivel național. Prin proiectele implementate, membrii JCI Iași își propun să devină mai buni atât la nivel profesional, cât și la nivel personal, dezvoltându-și calitățile de leadership, care sunt necesare pentru a genera schimbări pozitive în comunitate, atât în Romania cât și în lumea întreagă. JCI Iași a fost fondată în 2006.
Proiectele principale sunt : BNE, Femei de Afaceri cu Stil, Heckathon și Programul de mentorat pentru tinerii antreprenori.

Președinte JCI Iași 2023: Andrei Popa
Website: www.jciiasi.ro

JCI Suceava este organizația unde antreprenori cu experiență, profesioniști din vaste categorii și tineri activi își unesc forța, cunoașterea și energia pentru a crea acțiuni ce au ca scop îmbunătățirea societății din care facem parte cu toții.
Echipa JCI Suceava a început activitatea în aprilie 2016 iar până în prezent au fost organizate peste 40 de evenimente și campanii printre care amintim: Wine Networking Event – eveniment premiat cu premiul „Cel Mai Bun Program de Dezvoltare Economică din România” de către JCI România în cadrul Galei JCI Awards winenetworking.ro , BizzBike, Zâmbete în Dar, Cult e Cool, Serile JCI, precum și diverse seminarii și workshop-uri.

Președinte JCI Suceava 2023: Codrut Brînzei
Website: www.jcisuceava.ro

Înființată în 2009, JCI Tg. Mureș s-a impus de-a lungul timpului ca o organizație care le oferă antreprenorilor și profesioniștilor din diverse domenii de activitate oportunitatea de a-și consolida experiența, de a se dezvolta și de a-și extinde rețeaua de contacte profesionale. Obiectivul principal al organizației vizează angrenarea tuturor resurselor necesare pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii comunităţii locale în mod sustenabil. 

În acest scop, strategia JCI Tg. Mureș pentru 2021-2026 se axează pe cinci direcții principale:

  • acțiuni responsabile în cele patru domenii-cheie promovate de JCI la nivel global: antreprenoriat, dezvoltare personală, relații internaționale și implicare în comunitate;
  • educare sustenabilă, adaptată la nevoile comunității și la evoluția tehnologică;
  • contribuție activă la susținerea comunității prin inițierea și dezvoltarea de proiecte în domeniile: educație (EduClub, Public Speaking, Zâmbete în Dar), antreprenoriat (Programul de Mentorat Intensiv pentru Activități de Consultanță în Management), sănătate (I Love My Health) și mediu (ECOnștient).
  • dezvoltarea și formarea viitorilor lideri prin valorificarea resurselor și rețelei naționale și internaționale;

Președinte JCI Târgu Mureș 2023: Anamaria Voda
Website: www.jcimures.ro

Fondată în 2003, organizația JCI Timișoara, are misiunea de a oferi oportunități de dezvoltare și de a crea schimbări pozitive în 3 domenii: antreprenoriat, dezvoltare personală și comunitate. Proiectele principale în organizația noastră sunt:
· Junior Design Antreprenor Handmade își propune să crească nivelul de educație antreprenorială al tinerilor elevi prin metoda “learning by doing”;
· Inițiere în Public Speaking și Debate are ca scop dezvoltarea membrilor comunității timișorene prin abilități de vorbit în public și de a purta o dezbatere;
· Academic Networking Event – identifică șansele de colaborare în domeniile științifice și educaționale.

Președinte JCI Timișoara 2023: Mihai Mermezan
Website: @jcitimisoara