JCI Rise

JCI RISE - Rebuild-Invest-Sustain-Evolve

După o perioadă de incertitudine, Europa, împreună cu restul lumii, va trebui să-și dubleze eforturile de regenerare și reconstrucție a economiei, a afacerilor și a resurselor umane. Nu există nicio modalitate mai bună de a îndeplini misiunea și viziunea JCI în Europa în acest moment decât a fi o forță de împuternicire a membrilor, a comunităților și a afacerilor noastre din fiecare țară.

RISE este reacția JCI la pandemia Covid-19 dintr-o perspectivă economică. Este o inițiativă bazată pe membri, care încurajează membrii să dezvolte proiecte legate de cei trei piloni ai RISE:

1. Susținerea și reconstruirea economiilor prin sprijinirea micilor afaceri locale.

2. Motivarea forței de muncă prin antreprenoriatul tinerilor.

3. Păstrarea sănătății mintale și a bunăstării.

Această inițiativă ancorează JCI în realitatea economică, permițând în același timp membrilor noștri globali să se îndrepte către UN viitor.

Trebuie să fim agenți activi ai schimbărilor pozitive, ridicându-ne în sus, susținând și, de asemenea, conducând comunitățile noastre să fie mai bune.

#RebuildConnectLead ca parte a JCI RISE este modul în care membrii JCI europeni pot stabili un standard de aur cu proiecte derivate dintr-o metodă simplă. Împreună, putem modela un viitor mai bun pentru continentul nostru și putem oferi un exemplu pentru lumea de urmat.

Implementarea #RebuildConnectLead în 2 pași simpli:

Pasul 1:

Primul pas este să analizăm domeniul în care țara trebuie să se îmbunătățească, dar analizând retrospectiv metoda sugerată de mai jos, precum și Active Citizenship Framework. Aici, organizația națională poate identifica nevoile naționale și poate împuternici organizațiile locale să caute și să implementeze proiecte care să abordeze această nevoie.

REBUILDCONNECTLEAD
Ce contează pentru tine?Cu cine veți lucra pentru a aborda acest lucru și a reuși?Cum va fi văzut leadershipul tău ca exemplu?
EconomiaCu membriiÎn țara ta
ComunitateaCu politicieniiÎn orașul tău
Liderii localiCu alte comunitățiÎn afacerea ta
Business-ulCu organizații de caritateÎn organizația ta
InfrastructuraCu Camera de ComerțÎn sistemul politic
Și multe altele…Și multe altele…Și multe altele…

Pasul 2:

Organizațiilor locale li se oferă un exemplu de întrebare pentru a lucra, folosind cele trei aspecte diferite alese din stâlpii #RebuildConnectLead și pot alege fie un exemplu de proiect sugerat mai jos, fie pot veni cu un proiect pe care îl consideră mai relevant pentru nevoile comunității lor.

10 propuneri de proiecte pentru organizații naționale și locale

Meet the Leaders: organizațiile JCI stabilesc interviuri, seminarii web, discuții cu grupuri, întâlniri etc. cu lideri de afaceri și politici pentru a afla cum își reconstruiesc comunitățile în 2020/21.

Friendly Business Awards: Acesta este un program emblematic al JCI Irlanda, în care recunosc rolul esențial pe care îl joacă întreprinderile mici în comunitatea lor locală. Scopul Premiilor este să celebreze valoarea pe care aceste afaceri o aduc comunităților locale în fiecare zi.

Lobby Letter: O campanie de scriere de scrisori a membrilor comunității, care scriu despre o cauză locală pe care doresc să o includă pe agenda politică. Acestea sunt predate politicianului specific care ar putea să o preia ca parte a agendei lor. În acest fel, JCI ar implica comunitățile pentru a conduce conversația cu privire la ceea ce contează pentru ei.

Leadership Bootcamp: JCI pot oferi oportunități de formare pentru tinerii șomeri, oferind un bootcamp de leadership. Acest lucru se poate concentra pe creșterea perspectivelor de angajare a acestor indivizi, ajutându-i să preia conducerea propriilor vieți și, de asemenea, să-i consilieze în scrierea propriul CV.

Cross-Border Business Exchange: utilizând rețeaua de înfrățire JCI, organizațiile locale JCI pot organiza călătorii de afaceri transfrontaliere pentru a prezenta producătorii și întreprinderile locale pe piețe noi. Evenimentele ar putea include rețele de afaceri, vizite la companii etc.

Parteneriatul cu Camera de Comerț:  folosind Parteneriatul Global cu Camera Internațională de Comerț, organizațiile locale ar trebui să se asocieze cu Camera de Comerț a orașului sau a țării și să le asiste continuu în implicarea alături de afacerile locale.

Sprijin local: începeți inițiative care promovează cumpărarea locală și susțin direct întreprinderile locale, dând deja un exemplu. Formați rețele locale de afaceri pentru a spori sprijinul și creșterea pentru comunitatea locală.

Combaterea singurătății:  împreună cu organizațiile de sănătate mintală, Organizațiile locale pot ajuta la combaterea singurătății și la realizarea acelor inițiative cu o acoperire mai largă. De exemplu, împerecherea tinerilor cu persoanele în vârstă sau a tinerilor în plasament pentru a construi prietenii și rețele.

Sănătatea mintală prima dată: sănătatea mintală este o problemă care nu este ușor abordată. Prin acest proiect, organizațiile locale JCI pot ajunge la întreprinderi și la departamentele lor de resurse umane pentru a evidenția importanța respectării și asigurării sănătății mintale a angajaților.

Sănătatea mintală la apel: această idee de proiect ar promova subiectul sănătății mintale, determinând membrii JCI să vorbească despre propriile provocări legate de sănătatea mintală. Acest lucru ar putea fi realizat printr-o campanie online pentru a arăta altora că „nu ești singurul care simte”.