JCI Play 4×4

JCI Constanța își propune să dezvolte potențialul antreprenorial al oamenilor din mediul constănțean printr-o serie de evenimente de tip business networking, training-uri și sesiuni motivaționale, dar și activități de impact în mediul comunitar.

JCI PLAY 4×4, sub deviza “oameni de afaceri la joacă” a avut loc pentru prima data pe 12 februarie 2011, proiectul fiind ulterior realizat bianual, apoi anual.

Fiecare dintre edițiile care au urmat au fost unice, s-au desfășurat într-un cadru outdoor cu peisaje pitorești, de fiecare data cu alt traseu decât cele anterioare, a avut elemente noi, inovative și provocatoare pentru participanți și parteneri. De fiecare dată numărul de participanți a fost de aproximativ 100 persoane – majoritatea oameni de afaceri sau persoane cheie în diverse companii, distribuiți într-un număr de peste 20 de mașini.

Rolul principal al acestui proiect este acela de a crea un mediu comun oamenilor de afaceri locali, pasionați de activitățile în aer liber, realizându-se întâlniri de business informal, cu impact direct asupra potențialului antreprenorial al oamenilor din mediul de afaceri, dar și asupra mediului comunitar.

Proprietarii de afaceri, managerii, persoanele cheie, oameni activi, de regulă, au ocazia de a se cunoaște și relaționa într-un mediu non-formal și special creat pentru destindere, networking și aventură.

Deoarece sesiunile se desfășoară în zone deosebite cu peisaje naturale, locurile respective sunt promovate, iar comunitatea care trăiește în zona respectivă primește un real sprijin pentru ca turismul în acea zonă să aibă un plus de expunere ca și atracții.

Edițiile anterioare s-au bucurat de un real succes, măsurabil prin numărul de contacte, contracte și clienți noi de după eveniment. Astfel, relaxarea la off-road, socializarea, schimbul de idei și experiențe pozitive pentru participanți pot, în același timp, să ajute o comunitate locală.

Prin intermediul acestui proiect JCI își propunee să ofere tuturor participanților posibilitatea de a realiza o sesiune de business-networking informal și nu în ultimul rând, de a petrece o zi „la joaca” alături de oameni de caliate – activi, inteligenti, implicati.

Obiectivele acestui proiect sunt:

  • Petrecerea timpului liber de calitate în compania unor persoane profesioniste în ceea ce privește activitatea de off-road și activitățile în aer liber.
  • Dezvoltarea personală prin oferirea unui mediu pentru stimularea dialogului, a creativității și a încrederii în sine a fiecărui participant.
  • Îmbunatățirea abilităților de relationare prin participare activa si implicare in cadrul tuturor activitatilor desfasurate.
  • Crearea și consolidarea relațiilor și parteneriatelor dintre participanți prin schimbul cărților de vizită și planificarea de întâlniri ulterioare.
  • Promovarea obiectivelor turistice Dobrogene, prin oprirea și vizitarea unor locuri deosebite
  • Promovarea Turismului de aventură în zonă prin angrenarea partenerilor diferiți care se ocupă de sporturi, plimbări, jocuri și activități outdoor.
  • Promovarea mediului local de Business, cu specific rural, prin prezentarea și vizitarea unor gospodării și antreprenori locali
  • Promovare spiritului de echipă și a voluntariatului prin angrenarea unui nr. cât mai mare de participanți și voluntari