Sunt deschise înscrierile în competiția JCI TOYP România 2020

S-au deschis înscrierile pentru cea de-a V-a ediție a competiției naționale Ten Outstanding Young Persons care recunoaște, în fiecare an, zece persoane remarcabile din România.

Organizatorul competiției TOYP, Federația Junior Chamber International (JCI) România, vă invită să contribuiți la identificarea și recomandarea persoanelor remarcabile în cadrul competiției. Înscrierile sunt deschise până în 31 mai 2020, urmând ca ulterior să aibă loc jurizarea candidaturilor.

Orice persoană poate face o recomandare, prin înscrierea în program pe site-ul competiției, completand formularul până la data de 31 mai 2020. După această dată, un juriu specializat va selecta cei zece finaliști până în data de 30 iulie 2020. În data de 20 august JCI va anunța lista finaliștilor, care vor reprezenta România în competiția internațională TOYP de anul viitor, care va avea loc la Johannesburg, Africa.

Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații? 

Candidații din cadrul competiției TOYP România 2020 trebuie să îndeplinească o serie de condiții, printre care să fie cetățeni români, cu vârste între 18 și 40 de ani (intervalul de vârstă permis în cadrul organizației JCI) și să aibă realizări excepționale în unul dintre următoarele domenii: Economie, afaceri, antreprenoriat | Politic, Juridic, Guvernamental | Academic | Cultural | Moral, protejare mediu | Protecția copiilor, pace, drepturile omului | Umanitar, voluntariat | Științific, tehnic | Auto-depășire | Inovații medicale.

Gala de premiere a celor zece finaliști pentru România, selectați de juriu, se va desfășura la Targu Mures, pe 10 octombrie 2020. Ceremonia este parte a programului Conferinței Naționale JCI România (8-11 octombrie 2020).

Finaliștii celei de-a V-a ediții din România vor fi înscriși în competiția internațională din 2021, desfășurată la Johannesburg, Africa.

”TOYP este un program care, de patru ediții încoace, aduce în prim plan anual, la nivel local, național și internațional, tineri extrem de valoroși și reușitele lor în societate. Realizările lor au schimbat în bine comunitățile în care trăiesc, devenind astfel modele de urmat pentru generațiile actuale și viitoare. Ne bucurăm că am ajuns la a V-a ediție cu acest program care a căpătat prestigiul pe care îl merită și abia așteptăm să vedem care vor fi nominalizații de anul acesta. În 2018 am bifat o premieră cu unul dintre finaliștii TOYP România, Cornel Amariei, care la 24 de ani a ajuns primul român în rândul celor 10 finaliști TOYP la nivel mondial pentru inovații medicale și ulterior ajungând în Topul celor mai influenți tineri din lume, conform Forbes. Cei 10 finaliști ai ediției a IV-a participă anul acesta la competiția internațională TOYP care se va desfășura în luna Noiembrie în Yokohama, Japonia, le urăm success!”, a declarat Catalina Brinza, coordonatorul proiectului în 2020 și Deputy President JCI Romania 2020.

Din 1938, JCI a premiat aproape 300 de persoane din 57 de națiuni. Printre persoanele premiate de-a lungul timpului se numără personalități bine cunoscute ca: John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan, Wayne Gretzky și multe altele, toate premiate înainte de vârsta de 40 și înainte de a fi atins o recunoaștere internațională. Câștigătorii selectați în cadrul competiției au continuat să reprezinte adevărate modele pentru tinerii din întreaga lume, performând în domeniile în care au fost nominalizați.