JCI România: premii şi laude la Congresul Mondial din Amsterdam

În perioada 5-10 noiembrie 2017, a avut loc cel mai important eveniment internațional al anului – Congresul Mondial JCI, desfășurat la Amsterdam, Olanda, care a reunit peste 4100 de participanți din întreaga lume. JCI România a fost reprezentată cu succes de o delegație numeroasă, formată din 23 de membri.

JCI România a obţinut la Congresul Mondial rezultate ce merită împărtășite, rezultate ce au dus la o mai bună poziționare a organizației noastre la nivel internațional. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără contribuția celor 300 de membri JCI din România, care s-au implicat în peste 90 de proiecte, evenimente, acțiuni în 2017 și fără implicarea partenerilor nostri. În federația JCI România sunt afiliate în prezent 11 organizații locale: București, Cluj, Constanța, Timișoara, Târgu Mureș, Suceava, Iași,  Brașov, Galați, Prahova, Craiova.

Rezultatele Congresului Mondial JCI 2017:

  1. JCI Cluj a câștigat premiul pentru „Best Local CSR Program” cu proiectul Food Waste Combat –acţiuni sinergice pentru a reduce risipa alimentară (prima carte de profil, campanie de educaţie în şcoli şi restaurante, lanţ de redistribuire a surplusului de la reţelele comerciale, cine comunitare cu alimente salvate de la risipă, ghidul consumatorului şi multe alte acţiuni cu impact strategic)
  2. JCI Târgu Mureş a câștigat premiul pentru „Most Oustanding New Local Organization”- Meritul pentru premiul câștigat se datorează în totalitate membrilor organizației, persoane implicate activ și constructiv în viața comunității tîrgumureșene. Toți acești membri sunt persoane extraordinare, care depun un efort imens și fac muncă voluntară în timpul liber, în cadrul organizației, cu scopul de a dezvolta comunitatea locală și de a crea schimbare pozitivă și un viitor mai sigur și mai bun în cadrul acesteia. Cele 7 recunoașteri aduse organizației, membrilor și proiectelor JCI Târgu Mureș în 2017: 3 naționale și 4 internaționale demonstrează dedicarea, implicarea și rezultatele muncii echipei.
  3. Alexandra Botoș, din JCI Târgu Mureş a fost nominalizată la categoria „Most Oustanding New Member”- Alexandra este un model demn de urmat pentru tinerii voluntari, prin energia și dăruirea de care dă dovadă.
  4. Diana Mardarovicipreşedinte naţional în 2016, a fost aleasă în funcția de Vicepreședinte JCI în Boardul internaţional, fiindu-i alocate țările: Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia. Diana, suntem mandri de tine şi suntem convinşi că vei duce organizaţia europeană la un nou nivel, în stilul tău caracteristic de impact, seriozitate şi profesionalism!

Unul dintre cele mai motivaţionale momente din Congresul Mondial a fost discursul domnului Kofi Annan, fost Secretar General ONU şi fost membru JCI, care, după ce ne-a lăudat pentru toate iniţiativele şi spiritul întreprinzător, ne-a spus: „Suntem cu toţii în aceeaşi barcă. Pământul nu e al nostru, e o comoară pe care o păstrăm şi o încredinţăm generaţiei următoare. Nu sunt sigur că generaţia mea a făcut o treabă foarte bună, dar a voastră poate face!” Mulţumim pentru încredere, domnule Kofi Annan! Suntem foarte motivaţi să răspândim aceste valori şi deja o facem prin toate proiectele noastre, care sunt aliniate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ONU din Agenda 2030!

Am primit multe laude şi felicitări de la oficialii JCI şi de la ţările cu tradiţie în federaţia internaţională. Ne-am lăudat membrii de acasă, care au muncit cu pasiune şi dăruire şi pe care i-am reprezentat cu mândrie la Amsterdam. Cum valoarea principală a JCI e în oamenii săi, am stabilit multe conexiuni între ţări şi strategia pentru următorii 5 ani, ca să încurajăm cât mai mulţi tineri să devină cetăţeni activi, să folosească oportunităţile de dezvoltare din reţeaua globală şi să creeze impact pozitiv sustenabil.

Deja ştiţi cum ne facem proiectele: observăm o nevoie în comunitatea locală şi angrenăm experţi, profesionişti, reprezentanţi din mediul econimic, politic sau academic, practic pe toţi cei interesaţi ca acea cauză să fie rezolvată şi comunitatea să prospere şi să evolueze. Facem asta în mod voluntar şi suntem foarte recunoscătroi tuturor partenerilor şi celor care ne-au sprijinit  şi ne-au fost alături în 2017, contribuind la succesul proiectelor noastre!

Mulţumim, în mod special, partenerilor de la EMS Floor System pentru că au susţinut participarea delegaţiei JCI România la Congresul Mondial! Un exemplu de afacere de familie, dezvoltată de la zero la companie de renume european în doar câţiva ani, punând la bază Performanţa, Profesionalismul şi Respectul, valori pe care le preţuim foarte mult şi în JCI. Le mulţumim fondatorilor EMS Floor, fraţii Marius şi Claudiu Baciu, care cred în potenţialul tinerilor şi susţin dezvoltarea de reţele de tineri cu iniţiativă, ce se implică activ în transformarea pozitivă a societăţii!