O suta de tineri lideri din Europa se adună în Suedia

În perioada 18-22 august 2017, o sută de tineri lideri activi din întreaga Europă se vor aduna în Gothenburg, în sudul Suediei, pentru a învăța abilitățile de leadership în cadrul Academiei Europene JCI. Din România vor participa colegii noștri: Olivia Bizadea (JCI București), Gheorghiță Sandu (JCI Iași).

Aceasta este deja la a 21-a ediție anuală pentru viitorii lideri ai organizațiilor locale JCI, Junior Chamber International, din Europa. Participanții vor învăța multe despre ei înșiși, despre diferite tipuri de personalități, obiectivele dezvoltării durabile ale Națiunilor Unite, vor fi motivați să își asume responsabilități în comunitatea lor, să conducă un grup internațional de oameni și să relaționeze pe parcursul academiei cu viitorii colegi în diferite situații. Vor fi 17 traineri JCI cu experiență din întreaga Europă și o echipă de organizare formată din 8 membri din țările nordice care vor avea grijă de toți cei 94 de participanți. Va fi prezent și vicepreședintele executiv al JCI pentru Europa Jonathan J. Borg din Malta, liderul responsabil pentru Europa în cadrul boardului global al Junior Chamber International.

Activități și cifre ale Academiei Europene JCI:
• Un training foarte apreciat la nivel internațional desfășurat pe parcursul unui weekend, dedicat viitorilor lideri JCI din Europa.
• Obiectivele principale ale programului sunt de a învăța abilitățile de conducere într-un grup internațional cu diferite tipuri de personalități, gândire strategică, dinamica de grup, procedură parlamentară, identificarea soluțiilor pentru provocările comunității și construirea unei rețele internaționale.
• Participanții vor fi acele persoane care vor conduce organizația locală JCI în anul 2018.
• Aplicarea programului Insights® ce masoară diferitele tipuri de personalități și instruirea participanților despre cum să trateze diferite tipuri de personalități în cel mai potrivit mod.
• În acest an sunt 94 de participanți și 17 formatori din 24 de țări europene. Tot programul va avea loc în limba engleză.
• Echipa de organizare a Academiei este compusă din 8 membri JCI din țările nordice. Liderul proiectului este Per Rylander din JCI Stockholm, Suedia.
• Mai multe informații: www.jcisweden.se/jciea

Despre JCI:
• JCI, Junior Chamber International, este un ONG global pentru tineri lideri.
• Misiunea JCI: JCI este o platformă de oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc.
• O experiență a organizației de peste 102 ani, cu sediul central în St. Louis, SUA. Astăzi există 122 de organizații naționale și peste 5.000 de organizații locale cu mai mult de 200.000 de membri JCI. Membrii au vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani, după care se poate să aibă calitatea de alumnus sau senator.
• Parteneriat global cu Organizația Națiunilor Unite, pentru susținerea obiectivelor de dezvoltare durabilă.
• Campanie globală activă „Peace is Possible”, care este, de asemenea, în centrul atenției Academiei Europene JCI.
• Mai multe informații: www.jci.cc

Pentru mai multe informații puteți să contactați pe Directorul de Parteneriate al Academiei Europene JCI: tel. +358 400 628 427, jciea@jcisweden.se.