JCI Know-How Transfer în Parlamentul European

S-au deschis înscrierile pentru cea de-a 13-a ediție a celui mai cunoscut program de Know-How Transfer din JCI Europe: „European Union Know-How Transfer” (EUKHT)!

EUKHT se desfășoară în fiecare an, din 2005 încoace, întărind schimbul de cunoaștere și experiență dintre tinerii cetățeni activi și Membrii Parlamentului European, reducând prejudecățile și neînțelegerile dintre mediul politic și cel civil, cu scopul de a soluționa provocările comunității, la nivel local, național sau internațional.  Prin acest schimb, participanții au ocazia să învețe de la factorii de decizie din Instituțiile U.E., iar europarlamentarii primesc informații actuale despre provocările tinerilor lideri și antreprenori din circumscripția lor.

Ediția din 2017 are loc în perioada 8-12 octombrie, la Bruxelles, cu tema: Integrarea Refugiaților pe piața muncii.

Așa cum v-ați obișnuit, gazda programului este europarlamentarul Siegfried Mureșan, care e Membru în Parlamentul European din 2014 și a fost membru în Junior Chamber International. Aici puteți vedea invitația lui pentru JCI România:

Cum se desfășoară cele 5 zile de program?

Ziua 1(duminică): Workshop intern JCI

Ziua 2: Întâlniri cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a discuta situația actuală a integrării refugiaților pe piața muncii.

Zilele 3-5: Participanții se alătură europarlamentarului pentru care au aplicat și îl/o însoțesc la întâlnirile de lucru, în comisiile de specialitate, conferințe de presă și alte evenimente din activitatea acestora în Parlamentul U.E.

Știați că în JCI Europa, primul program de acest fel datează din 1994, în Parlamentul Germaniei, iar colegii din JCI Germania facilitează anual imersiunea a 150-200 de tineri lideri și antreprenori ce petrec o săptămână cu 30% dintre parlamentari și în ședințe cu liderii partidelor politice?

Pentru înscrieri și detaliijci.cc/ourevents/eukht2017, iar pentru organizarea delegației din România și match-making cu europarlamentarul la care dorești să aplici, completează acest formular.

Vă așteptăm!

(articol de) Gabriela Vereș,
Director Internaționalism 2017-JCI Cluj, PM „Cetățean la Parlament”, Coordonatorul Delegației JCI România în EUKHT 2017