Delegaţia JCI România în Tampere

Suntem cetăţeni ai planetei! Peace is possible. 

În perioada 15-19 Iunie 2016 a avut loc Conferinta Europeana JCI în Tampere – Finlanda, unde au participat peste 3000 de membri şi simpatizanţi JCI din întreaga lume. JCI România a fost prezentă cu o delegaţie de 14 membri pentru a reprezenta organizaţiile locale şi federaţia naţionala alături de Preşedintele JCI 2016 Diana Mardarovici.

Timp de 4 zile am împartăşit experienţe alături de reprezentaţii a 54 de ţări, atât din Europa, cât şi din America, Africa şi Asia care s-au alăturat conferinţei Europene pentru a îşi promova evenimentele naţionale şi continentale, Academiile de Leadership şi Conferinţele.

Ne-am bucurat să regăsim prieteni şi să cunoaştem oameni noi, oameni care împartăşesc aceleaşi valori şi sunt ghidaţi de aceeaşi misiune la nivel global – „de a crea cea mai mare platforma de tineri antreprenori, profesionişti voluntari care dezvoltă oportunităţi pentru a crea schimbări pozitive în comunitate”.

Organizaţia gazdă JCI Tampere a dat dovadă de o organizare perfectă, având o echipa extraordinar de prietenoasă şi mare, care era dispusă să te însoţească şi să te ajute cu tot ce aveai nevoie. Ne-am simţit extraordinar de bine primiţi.

Tampere e un oraş mic şi pitoresc, cu oameni prietenoşi şi calzi şi cu multe, multe nopti albe :). „Nu am vazut un apus timp de 6 zile. Timpul se misca diferint când ai la dispoziţie 24 de ore de lumina. După programul conferintei, puteai să te plimbi pe straduţele îngrijite cu zero trafic la 3 – 5 AM şi să ai senzaţia că sunteţi singurii oameni din tot oraşul. E ceva fantastic.” spune cu entuziasm Cristina Cerga – VicePreşedinte pe Relaţii Internationale JCI Romania 2016.

Programul conferinţei a inclus atât training-uri JCI şi cele de Dezvoltare Personală, un  „European Economic Experts Forum” unde au fost prezenţi 13 speakeri inspiraţionali, antreprenori de succes şi profesionişti din varii sectoare, care au prezentat tendinţele economice şi au abordat subiecte precum: inovaţie, business, era digitalizării, educaţie, networking, pasiune şi impact. Printre cei mai memorabili speakeri a fost Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Finlanda Bruce James Oreck care a inclus în prezentarea sa „7 metode de a deveni mai buni”, subiect care a fost foarte apreciat în comunitatea JCI, aceasta ghidându-se după sloganul JCI „Be Better”.

Cele mai aprinse discuţii s-au ţinut în cadrul Adunării Generale, unde tinerii reprezentanţi ai comunităţilor naţionale au dezbătut subiecte de comun interes în Europa, precum: integrarea imigranţilor în comunităţi, creşterea numarului de proiecte JCI care să ajute la scăderea ratei de şomaj la nivel european şi promovarea campaniei Peace is Possible la nivel European. Vicepreşedinţii pe zone şi-au prezentat rapoartele pentru prima jumătate de an, iar Kevin Hin, alocat pe România a vorbit despre vizita pe care a avut-o în România în Februarie 2016 în cadrul Conferinţei Preşedinţilor JCI România organizată la Ploieşti şi despre planurile de a revizita Romania în cadrul Conferinţei Naţionale din Octombrie în Iaşi „Romanian City of Love”. Tot în cadrul Adunării Generale s-a votat ţara care va găzdui Conferinţa Europeana JCI în 2017 – Elveţia, Basel cu tema „Crossing Boarders”, iar Congresul Mondial din 2017 va fi găzduit de Olanda, Amsterdam. Ne pregătim bagajele 🙂

Am dori să vă povestim şi despre petreceri, dar nu avem cum să încadram în cuvinte atmosfera de acolo! Sunt 4 zile de conferinta si 4 zile de petreceri.

Pentru că deja avem tradiţie în a ne întoarce acasă cu Premii, anul acesta am fost onoraţi să câştigam premiul pentru „Cel mai bun proiect de dezvoltare economică la nivel european” cu proiectul JCI Tineri Antreprenori organizat de JCI Bucureşti. Proiect cu tradiţie în capitala României care a transformat idei de afaceri în business-uri de succes. Suntem mândri că am fost nominalizaţi alături de JCI Malta, JCI Monaco şi JCI Turcia. Am primit şi o nominalizare pentru proiectul Innovate Networking organizat de JCI Cluj. Ne-am întors glorioşi şi nerăbdători pentru a merge în 2017 în Basel să culegem noi premii şi să ne revedem prietenii.

JCI este despre oameni şi despre lucru, mult şi voluntar. JCI este despre a fi mai buni.

Pentru mai multe poze din cadrul conferinţei, puteţi urmări hashtag-ul #jciec2016 pe Facebook, Instagram si Twitter.