Cea de-a doua rectificare a bugetului pentru anul 2018 va fi discutata in sedinta de vineri a Guvernului, a anuntat prim-ministrul Viorica Dancila, precizand ca aceasta rectificare bugetara va fi una pozitiva, urmand ca fie alocati bani suplimentar Ministerului Muncii, Ministerului Sanatatii si Ministerului Afacerilor Interne, informeaza Agerpres

„Discutam astazi cea de-a doua rectificare a bugetului pentru 2018. Este o rectificare bugetara pozitiva, care are ca principal obiectiv incadrarea in tinta de deficit bugetar de 2,97% din Produsul Intern Brut si asigurarea fondurilor necesare pentru aplicarea politicilor si programelor guvernamentale si pentru buna functionare a institutiilor publice”, a declarat Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

Potrivit sefei Executivului, vor fi asigurati banii necesari pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilitati, a alocatiilor de stat pentru copii si a indemnizatiilor pentru cresterea copilului.

„In acest sens, alocam suplimentar Ministerului Muncii si Justitiei Sociale aproximativ 787 de milioane de lei”, a aratat Dancila.

Premierul a precizat ca vor fi asigurate resursele necesare si pentru derularea actiunilor si a programelor de sanatate.

„Majoram cu 660 milioane de lei bugetul pentru Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate pentru decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor compensate si gratuite si pentru programele nationale de sanatate. Totodata, alocam in plus peste 317 milioane de lei Ministerului Sanatatii pentru plata drepturilor salariale ale cadrelor medicale din centrele de permanenta si unitatile de primiri urgenta”, a subliniat Dancila.

Ea a spus ca vor fi luate masuri si pentru asigurarea resurselor necesare platii pensiilor militare de stat cuvenite politistilor. „In acest scop, asiguram 116 milioane de lei in bugetul Ministerului Afacerilor Interne”, a aratat sefa Guvernului.

Conform premierului, prin rectificarea bugetului vor fi alocate fonduri suplimentare pentru asigurarea cu prioritate a tuturor cheltuielilor obligatorii si pentru alimentarea Fondului de rezerva al Guvernului cu 700 de milioane de lei, bani necesari pentru situatii neprevazute.

„Este o rectificare pozitiva, care arata preocuparea Guvernului pentru politicile sociale si de sanatate, dar si pentru incadrarea in tinta de deficit bugetar asumata”, a mai afirmat Dancila.

Sursa: https://www.wall-street.ro/articol/Social/236721/ministerul-muncii-si-ministerul-sanatatii-primesc-mai-multi-bani-la-a-doua-rectificare-bugetara-pentru-2018.html