Dotarea cu noile case de marcat a crescut semnificativ în ultimele luni, iar până la sfârşitul anului se estimează că cei mai mulţi operatori economici vor fi dotaţi cu noile aparate cu jurnal electronic, informează marţi Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

MFP precizează că a adoptat măsuri legislative pentru a asigura aplicarea unui tratament preventiv stimulativ şi de îndrumare a contribuabililor, inclusiv după 1 noiembrie 2018, cu scopul ca procesul de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic să se deruleze fără afectarea activităţii operatorilor economici şi fără aplicarea de sancţiuni, dacă nu există elemente de vinovăţie ale contribuabililor.

Pentru asigurarea, pe parcursul perioadei de implementare, a unei coordonări unitare a acţiunilor desfăşurate de instituţiile implicate, ministrul Finanţelor Publice a dispus ca eventualele acţiuni de control tematic privind respectarea termenelor de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic să se realizeze cu informarea prealabilă a MFP, în baza unei proceduri care trebuie să respecte o serie de repere metodologice.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/mfp-pana-la-sfarsitul-anului-se-estimeaza-ca-majoritatea-operatorilor-economici-va-fi-dotata-cu-noile-aparate-cu-jurnal-electronic_160423.html#ixzz5Y2wXLvJY