EY Romania lanseaza EY wavespace™ Bucuresti, un incubator de idei pentru noi modele de business. Centrul isi propune sa rezolve provocarile de business din era digitala plecand de la diverse tehnologii si modele de business si sa dezvolte solutii pentru companiile aflate in dezvoltare si transformare.

“Toate cele peste 40 de locatii ale retelei, amplasate in mari orase precum Amsterdam, San Francisco, Madrid, Berlin sau Hong Kong, au la baza o metodologie comuna si o platforma care combina experienta EY in tehnologii disruptive – precum inteligenta artificiala, automatizarea proceselor prin robotizare (RPA), blockchain, analiza inteligenta a datelor si securitate cibernetica – si expertiza EY in diverse sectoare precum servicii financiare, energie, retail si altele”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Centrul din Romania este singurul din regiunea EMEIA (Europe, Middle-Eastern Europe, India si Africa) care se concentreaza pe automatizare inteligenta (Intelligent Automation).

“Romania este un hub digital important, calificarea si specializarea capitalului uman facand posibila deschiderea unui astfel de centru de excelenta in Romania. Experienta EY si conectarea antreprenorilor locali din IT la companii specializate din piete mature vor contribui la dezvoltarea de noi solutii bazate pe tehnologie. Prin aceasta initiativa, ne propunem sa sustinem procesul de transformare pe care multe dintre companii il traverseaza, ajutandu-le sa se adapteze rapid la schimbarile din piata”, sustine Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania.

Conceput ca un centru de inovare centrat pe solutii, EY wavespace™ Bucuresti are o echipa formata din peste 100 de oameni cu competente in diverse arii de excelenta: programare, design, consultanta si analiza de date.

Acestia isi propun sa vina cu solutii care sa rezolve provocarile de business din era digitala plecand de la diverse tehnologii si modele de business.

Simultan cu lansarea wavespace, EY introduce si o noua practica de inovare in cadrul companiei. Folosind instrumente proprii, precum EY Cognistreamer, EY ofera un simulator de model de afacere care ii ajuta pe executivi sa puna intrebari, sa creeze si sa proiecteze in mod predictiv noile modele de afaceri si prototipuri de solutii de afaceri.

EY Cognistreamer este o platforma de management al noilor idei de business, care ofera analize de profil pentru companiile care doresc sa-si revizuiasca modelul de business si sa-si construiasca echipe specializate pentru initiative care includ noi tehnologii.

Sursa: https://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/236650/ey-romania-lanseaza-la-bucuresti-un-incubator-de-solutii-digitale-pentru-noi-modele-de-business.html