Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rjci5138/public_html/cn2017/wp-content/themes/cn2017/includes/builder/functions.php on line 4993
Stănică Enache | JCI Romania National Conference 2017

Stănică Enache

Stănică EnacheStănică Enache este Speaker la Conferinţa “Dezvoltarea durabilă a turismului în România” din 6 octombrie în calitate de Manager al INOMAR Cluster care își propune să aducă Dobrogea în Top 10 European Smart Destinations. 
Stănică Enache revine în țară după o experiență inedită de peste 8 ani în Sudul Africi unde a condus operațiile unuia din cele mai ambițioase și profitabile proiecte de tip BOT într-un cluster public-privat sprijinit de United Nations și Comitetul Europeana de Securitate. 
Începând din anul 2011 a reușit să faciliteze intrarea pe piețele SADC (Southern African Development Community) a unor servicii și produse romanești în cadrul unor schimburi economice care se derulează cu succes și în prezent. 
Stănică Enache este absolvent al Academiei Naționale de Informații, Colegiului Național de Apărare și al unui program MBA al Open University. Fiind conștient că procesul de dezvoltare economică a unei regiuni/sector s-a schimbat și este nevoie de un grup de acțiune regională pentru a accelera această dezoltare economică, Stănică Enache a fondat INOMAR Cluster.

Obiectivele INOMAR sunt:

  • Consolidarea acțiunilor de transfer tehnologic pentru turism.
  • Valorificarea potențialului local de resurse.
  • Extinderea la 6 luni a perioadei de vizitare a litoralului.
  • Atragerea unui număr cât mai mare de membri activi în cluster.
  • Promovarea calității și excelenței operaționale în managementul destinației
www.inomar.ro.

Urmand o strategie clara, un leadership orientat pe rezultate concrete, in calitate de cluster manager Stanica a dovedit deja o buna viziune privind noi abordari inovative in turism, anul acesta promovand TOURX, un proiect cu finantare privata, un spin-off marca INOMAR – LitoralulRomanesc. Astfel TourX, o platforma de rezervari de experiente de vacanta, a reusit sa opereze in numai 2 luni peste 1000 de turisti cu un concept in care pasiunea pentru Dobrogea traditionala si autentica, povestile, informatiile dar si o echipa de calitate au demonstrat ca ceea ce vinde in cele din urma este excelenta.

Toti membrii INOMAR Cluster au ambitia de a promova un proiect care ar putea fi una din rezolvarile crizei de resurse umane in turismul romanesc. Conceptul TURISFERA are la baza procedeul de marketing “trendjacking” care aplicat pe piata romaneasca de profil spune ca trebuie sa valorificam tendinta resursei umane autohtone spre emigrare pe pietele dezvoltate.